Vaaleja pukkaa

Kunnallisvaalit lähestyvät kovaa vauhtia. Tuntuu, että joka vaaleihin tulee jotakin uutta meille ehdokkaille tehtäväksi. Nyt uutuutena on vastata kolmeen kysymykseen videoimalla. Tähän Ylen palveluun olen tutustunut ja vaalikoneeseen vastannut mutta videointi on vielä tekemättä. Saas nähdä kuinka äijän käy.

Itse vaaleihin lähden jo aikaisemmissakin vaaleissa käyttämälläni teemalla: ”Ei turhia lupauksia vaan vastuullista vaikuttamista kaikkien kuopiolaisten parhaaksi”. Sillä sitähän nämä luottamustoimet on. Konkreettisia lupauksiahan voisi latoa mainoslappuun vaikka kuinka paljon, mutta paljonko niissä olisi totuuspohjaa? Luottamustoimi on kuitenkin yhteistyötä niin omien puoluekavereiden kuin toisten puolueiden edustajien kanssa. Eikä pidä unohtaa myöskään kaupungin palkattua henkilöstöä. Yksin et saa mitään aikaan. Kaikki päätökset ei tietenkään voi miellyttää kaikkia. Luottamushenkilöt saavat kuitenkin päätöksensä pohjaksi paljon tietoa joiden perusteella päätökset tehdään. Tulevaisuus näyttää onko päätökset olleet oikeita ja ainahan on mahdollista fiksata niitä uudelleen jos tilanne muuttuu. Itse päätöksen tekoa ei saa pelätä.
Demokratiassa ei oikeastaan voi edes tehdä väärää päätöstä. Kaikki ne tehdään kuitenkin enemmistön äänillä.

Ainakin näin vaalien alla toivoisi muutamaa tuntia lisää vuorokauteen. Tuntuu ettei kaikkea ehdi tehdä kun pitää hoitaa omat työt, nykyiset luottamustehtävät ja tulevien vaalien valmistelut. Mutta jos parhaansa tekee, niin eiköhän se riitä.

167

Hannu Kananen